"Systrar i jeans" av Ann Brashares

Lena, Carmen, Tibby och Bridget är bästa vänner. De har helt olika längd och storlek, men de har ett par jeans som passar alla fyra. De tycker att det är ett mirakel, och bestämmer sig för att skicka jeansen till varandra under sommarlovet. Lena, som ska till Grekland och hälsa på sin farmor och farfar, får ha jeansen först. När hon kommer till Grekland märker hon att hennes farmor försöker tussa ihop henne med en kille. Lena hatar att bli ihoptussad med folk. Men när hon träffar killen, som heter Kostos, blir hon tokkär i honom och allting blir jättekrångligt. Lena tycker inte att jeansen hjälper henne ett dugg.

 

När Lena har haft jeansen är det Tibbys tur. Tibby ska tillbringa hela sommarlovet hemma i Washington och sommarjobba i en affär som heter Wallman`s. Hon gör en dokumentär eller en "tråkumentär" som hon själv kallar det. Hon träffar tolvåriga Bailey som utnämner sig själv som Tibbys assistent. Tibby tycker att Bailey är jättejobbig, men hon börjar gilla henne mer och mer, och när hon får höra att Bailey har blodcancer blir hon förskräckt. Bailey håller på att dö, och bara jeansen kan hjälpa henne. Men kan man verkligen lita på jeansen?

 

När Tibby är klar med jeansen skickar hon dem till Carmen. Carmen ska hälsa på sin pappa i South Carolina. Men hennes pappa har skaffat en ny flickvän som har två blonda, söta barn. Carmen känner att hon inte pasar in och allting blir jättekrångligt.

 

Sist är det Bridgets tur. Hon är på fobollsläger och blir störtkär i en coach. Men spelarna får inte bli ihop med coacherna, men Bridget har alltid struntat i regler. Hon upptäcker snart att coachen är kär i henne, men han är bättre på att följa regler än vad hon är. Kommer han att ge henneen chans, eller kommer han att följa reglerna?

 

Jag tycker att boken var väldigt bra, för den var spännande, rolig och sorglig på samma gång. Jag kunde knappt lägga ifrån mig den! Jag ger den fem boktokar av fem möjliga!

 

// Frida Andersson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0