”Ella, vilken bitch!” av Pernilla Gresén och Eva Lindström

Den här boken handlar om en tjej som heter Ella, hon går i sjuan, och hon har bestämt sig för att som ska bli skådis när hon blir stor. På rasterna i skolan går hon alltid själv, hon har inga vänner, hon hade en bästis som hette Beata, men hon försvann, och skaffade nya kompisar så Ella blev ensam och så är det fortfarande.

 

En dag så var Ella med hennes brors flickvän Sanna och shoppade nya kläder, för Ella hatar sina kläder som hon har, så när Ella och Sanna var och shoppade så köpte Ella ett par vita jeans och en rosa glittrig tröja. Så nästa dag när hon skulle till skolan hade hon på sig sina nya kläder och hon hade sminkat sig mer än vanligt. Sen när hon stog på skolgården helt ensam, ser hon Moa och Kia (skolans populäraste tjejer) komma fram till Ella och sa att hennes kläder var skit snygga och frågade om Ella ville vara med dem på rasterna och kanske hitta på något efter skolan, och då svarar Ella: JA! Ella, Moa och Kia åker in till stan efter skolan och då ser Ella att Kia snattar smink, Kia frågar om inte Ella och Moa vill snatta, men då säger Moa att hennes föräldrar köper allt hon vill ha och Ella säger ingenting.

 

Sen prövade dem lite kläder och hade kul, sen händer det massor, Moa blir tillsammans med den killen som Kia har varit kär i jätte länge, så Kia är jätte sur på Moa och är med Ella hela tiden istället. Och Ella blir tillsammans med en kille hon inte alls tycker om, och det händer mer…

 

Den här boken ger jag 4/5 boktokar, för den var jätte bra, jag kom in i den väldigt snabbt och jag ville läsa den hela tiden.

 

// Elin Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0