"Zäta och sjukhusets mörka hemlighet" av Elsie Petrén

Det är Zätas 12års dag och hon och sin pappa ska åka och köpa en dator det är då hon blir på körd av en cyklist. Hon blir alvarligt skadad och hon måste åka in till sjukhuset. Hon vaknar och ser att hon ligger i hen sjukhus säng hon kan inte röra sig och hon kan inte få fram en enda ton. Men hon somnar snart i gen. När hon vaknar så sitter hennes mamma och pappa vid hennes säng. Hon får fram ett ord och Zätas mamma och pappa berättar att hon har blivit på körd. Zäta undrar hur länge hon har varit på sjukhuset. Hennes mamma och pappa säger att hon har varit där i en vecka. Helt plötsligt börjar hon tänka på att hon inte fick sin dator.

En dag bestämmer sig Zäta för att dela rum med någon. Hon vill inte bo ensam i ett rum längre så hon frågar om hon får dela rum med någon. Hon får samma rum som en tjej som heter Camilla. Camilla har en dator som är jätte fin. Zäta vill ha en likadan så hon ljuger att hon har en likadan hemma. Camilla tror på det och Zäta känner sig dum och måste göra något åt det. Hon säger det till hennes pappa men han vet inte om han har råd med en sån dyr dator som Camillas.

Camilla är inte kvar längre på avdelningen så Zäta får klara sig själv. Det är tråkigt att inte ha en vän som hon hade innan när Camilla var här. Mitt i natten så kommer någon in i hennes rum och tar något från hennes skåp. Personen tar Zätas dator och Zäta följer med personen ända ner till källaren men plötsligt griper någon tag i hennes arm…..

 

Boken var jätte bra för man kunde inte sluta läsa man var fast. Den var också väldigt spännande och lite rolig. Jag ger den fem boktokar.

 

// Christina Norderyd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0