”Snögrottan” av Laura Trenter

Den här boken handlar om två killar som heter David och Andreas. Dom går som vanligt i skolan och det är snart jullov, och det är snö ute! David och Andreas tittar på varandra och ser på klockan, en timme tills dom slutar. När David och Andreas går hem efter skolan går dom till pulkabacken och åker stjärtlapp. Sen när dom har åkt färdigt bygger dom en snögrotta. Dom är där inne och har lite fika. Dom ser Jonas i deras klass komma fram till en främmande man och byta något. Sen hör David och Andreas något högt ljud. David känner något hårt som börjar närma sig. Andreas känner också det. Dom trycks ihop med snön och marken. David känner att han inte kan röra på sig och Andreas känner också att han inte kan röra på sig. Andreas ropar: Hjälp, hjälp!!! Men ingen hör han och David försöker också ropa hjälp men ingen hör han heller och det är ingen ide att säga någonting. Davids mamma börjar oroa sig lite men hon tänker bara att han har gått hem till Andreas och glömt bort tiden. Sen på kvällen ska Elin en kompis till David och Andreas hem efter hennes handbollsträning. Elin och hennes kompis springer längs cykelstigen och för att det är så mycket snö som faller från himmelen. Elin och hennes kompis ser en liten kulle med snö och hon går fram till den och ser en vante. Det är precis en sån vante som Andreas hade på sig idag. Hon böjer sig ner och ska ta upp den men hon känner en hand i vanten och hon blir tyst en liten stund och sen säger hon:

–        Det, det är en hand i, i vanten!!

Hon börjar gräva men det går inte så bra hennes kompis får gräva istället. Så springer Elin och hämtar hjälp. Hon ringer på rätt många men ingen är hemma. Sen öppnar Magnus som brukar träna hennes lag i handboll. Och sen händer lite konstiga men roliga saker…..

 

Jag kan verkligen rekommendera den här boken. Jag tycker verkligen att det är en riktigt bra bok. Jag ger den 5/5 boktokar.

 

// Elin Svensson


Kommentarer
Postat av: Christina

Jätte bra skrivet ;P

2009-12-16 @ 11:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0