”Ella, vilken bitch!” av Pernilla Gresén och Eva Lindström

Den här boken handlar om en tjej som heter Ella, hon går i sjuan, och hon har bestämt sig för att som ska bli skådis när hon blir stor. På rasterna i skolan går hon alltid själv, hon har inga vänner, hon hade en bästis som hette Beata, men hon försvann, och skaffade nya kompisar så Ella blev ensam och så är det fortfarande.

 

En dag så var Ella med hennes brors flickvän Sanna och shoppade nya kläder, för Ella hatar sina kläder som hon har, så när Ella och Sanna var och shoppade så köpte Ella ett par vita jeans och en rosa glittrig tröja. Så nästa dag när hon skulle till skolan hade hon på sig sina nya kläder och hon hade sminkat sig mer än vanligt. Sen när hon stog på skolgården helt ensam, ser hon Moa och Kia (skolans populäraste tjejer) komma fram till Ella och sa att hennes kläder var skit snygga och frågade om Ella ville vara med dem på rasterna och kanske hitta på något efter skolan, och då svarar Ella: JA! Ella, Moa och Kia åker in till stan efter skolan och då ser Ella att Kia snattar smink, Kia frågar om inte Ella och Moa vill snatta, men då säger Moa att hennes föräldrar köper allt hon vill ha och Ella säger ingenting.

 

Sen prövade dem lite kläder och hade kul, sen händer det massor, Moa blir tillsammans med den killen som Kia har varit kär i jätte länge, så Kia är jätte sur på Moa och är med Ella hela tiden istället. Och Ella blir tillsammans med en kille hon inte alls tycker om, och det händer mer…

 

Den här boken ger jag 4/5 boktokar, för den var jätte bra, jag kom in i den väldigt snabbt och jag ville läsa den hela tiden.

 

// Elin Svensson

”Berts dagbok” av Anders Jacobsson och Sören Olsson

Treb Walker gör någonting som är absolut förbjudet för killar. Han skriver en dagbok. Det är livsfarligt. Tänk om klassens värsting Klimpen får reda på det. Då får hela världen att Treb älskar en tjej,är förföljd av bautabacill, gör vetenskapliga experiment tillsammans med Åke, tjuvstrumpar i hemlighet och Treb bara är ett täcknamn.

 

Denna boken är rolig därför får den fem av fem boktokar.

// Martin Lilja

”Zäta och sjukhusets mörka hemlighet” av Elise Petren

Idag fyller Zäta tolv år. Zäta skulle springa ut till pappa som satt och väntade i bilen. Zäta sprang så snabbt att hon inte märkte cyklisten som körde i full fart mot henne. Hon hörde helt plötsligt att pappa ropade SE UPP!! Cyklisten kom rakt på henne…… helt svart.

 

När Zäta vaknade var hon i ett rum med vita väggar allt var vitt. Zäta hade ont i huvudet i hela kroppen gjorde ont. Då märkte Zäta att hon fått en häftig förmåga som gjorde att hon kunde………..

Läs boken så får ni nog reda på vad hon fick för förmåga.

 

Jag tyckte att boken fick tre boktokar av fem möjliga. Boken är väldigt lättläst men ganska spännande.

 

// Frida Sjöström


”Romantik i Rom”av Megan Stine

Romantik i Rom handlar om två tjejer som är tvillingar. De heter Charli och Leila. Båda två har fått jobb i Rom på ett modeföretag, där dem ska jobba hela sommaren. Charli och Leila älskar mode, och de ser väldigt mycket fram emot det. Båda två kommer på plats på hotellet i Rom, sen hälsar en tjej som heter Jami oss välkomna hit till Rom. Jami ska ha hand om dem hela sommaren.

 

Sen får de hälsa på dem andra sommarjobbarna som också har lyssnat på Jami. Charli ser en riktigt söt kille ett par meter framför henne och han heter Paulo. Leila hälsar på alla med ett glatt leende. Sen dagen där på hamnar de på kontoret där Mr Trotoni jobbar. Det är han som de ska jobba för, Leila och Charli tycker inte att han ser så trevlig ut. Han presenterar sig för alla sommarjobbarna och berätter vilka som ska jobba med vem. Leila ska jobba med Heidi, och Charli ska jobba med Paulo. Vilken dröm, tänker Charli, och Leila blir inte lika glad för Heidi är inte den trevligaste personen av alla sommarjobbarna.

 

Charli och Paulo ska ha hand om en leverans som ska levereras på ett speciellt ställe. Leila och Heidi ska dela ut post på kontoret. Sen händer det lite saker, några får sparken….

 

Den här boken tyckte jag var väldigt bra för det hände många roliga saker och det hände ju dåliga också men jag ger den 4/5 boktokar.

 

// Elin Svensson


”Dubbelfel” av Peter Barlach

Det är dagen innan skolan börjar och John ska börja på högstadiet. Hans mamma dog för ett halvt år sen i en bilolycka. Det var vinter då och det var kallt men nu är det sista dagen av sommarlovet. Varje kväll tänker John på sin mamma och han säger alltid god natt till henne. Han gör allting för att han inte ska känna efter hur han mår. På tennisen har det börjat en ny kille som heter Danilo. Han är bra på tennis men det är något som är konstigt med honom. På midsommardagen ska John och hans pappa ner till ett par kompisar. Dom har ett par stugor som dom ska bo i. Men på kvällen sitter Johns pappa med en tjej som John inte känner igen, han tänker på mamma. Varför sitter pappa där? Han orkar inte med det längre så han springer ner till vattnet. Plötsligt kommer en flicka som heter Ebba, John såg henne första gången när alla spelade fotboll på gräset. Men vad gör hon här?

 

Dubbelfel är den andra boken av Peter Barlach serie. Den första boken heter ”Inte bara tennis”. Jag ger denna boken fem boktokar för den var rolig och bra.

 

// Christina Norderyd


RSS 2.0