"KYSSEN" av JACQUELINE WILSON

Sylvie och Carl har varit vänner sedan de var små. Sylvie och Carl är grannar. Men när Carl bytte skola förändrades allt. Dom brukar inte var i glasboden längre. Sylvie har alltid trott att Carl och hon ska bli ett par. Men när han kysser Miranda på en fest blir Sylvie avundsjuk. Hon vill också bli kysst. En dag när Carl fyller år så är Sylvie, Miranda, Carl och hans kompis Paul på besök i Kew Gardens men när dem leker kurragömma så tappar alla bort varandra men när dem ska hem har alla tårfyllda ögon…

 

Jag tyckte den var väldigt bra. Den får 5/5 för allt var bra, men i vissa sammanhang fattar man inte.

 

//Amanda Eriksson

"Tracy Beaker, skolans värsta elev" av Jacqueline Wilson

Jag som trodde att jag skulle leva mitt egna liv med Cam som fostermamma men så blev det inte. För det första Cam klär sig asfullt för det andra jag saknar min mamma. Ibland så måste jag ta ledigt från skolan då och då men jag måste skolka då och då.

 

Jag tycker att den här boken var så där. För den var lite långtråkig. För att först är man på det ena stället sen på det andra. Det blir tråkigt till slut.

Så den här boken får 3/5 boktokar.

 

// Hannah Blecher


”Moby Dick - den vita valen” av Herman Melville/ Maj Bylock

Moby Dick är skriven av Herman Melville och åter berättas av Maj Block. Det är en spännande berättelse som handlar om Ismael som vill ut på havet och fånga val. Men när han kommer med ett valfångstfartyg så visar det sig att kaptenen vill hämnas på den vita valen, MOBY DICK! Resan över alla världens hav, jakten mellan fiender som kämpar in i det sista.

 

Jag tycker denna boken var spännande, jag ger den 5 av 5 boktokar. Jag tycker du ska läsa den här boken om du är intresserad av äventyr.

 

// Emilia Nilsson-Mörnstam


RSS 2.0