”Systrar i jeans, tredje sommaren” av Anna Brashares

Lena, Carmen, Bridget och Tibby har lov. För att ha turen med sig hela tiden delar det på ett par jeans. De skickar runt dem till alla.

 

Carmen upptäckte att hennes mamma var gravid. Hon tänker åka iväg på college när bebisen ska födas. Det började kännas som hon hatade alla. Carmen behöver också ett jobb, så hon kan tjäna pengar. Och Lenas farmor Vaila behöver någon som kan titta till henne. Så Carmen börjar jobba hos henne. Vailas man dog för ett tag sen, och då fick hon flytta från sitt hem i Grekland, men hon hör hemma där, i Grekland. Hon är grinig och tjurig. När Carmen ska ta henne till sjukhuset på en undersökning ramlar Vaila och skadar sig.

Då ser Carmen han som hon inte hatar än….

Han hjälper henne att bära Vaila till sjukhuset.

 

Lena vill bli konstnär. Hon går på en bra kurs där man målar av. Men när hennes pappa kommer dit och ska titta på när hon arbetar tycker han att kursen är olämplig och han tvingar Lena att sluta på kursen. Men hon åker dit i alla fall och när han upptäcker det blir han rasande. Sen försöker hon komma in på ett college och målar av flera personer, en av dem blev hennes pappa. Han mjuknar av det.

 

Tibby är hemma. Hon ignorerar sin kille och börjar sommarjobba på en bio. Hennes rum är stökigt och kvavt. Hon öppnar fönstret och låter det stå öppet. När hon har åkt iväg med en kompis får hon ett meddelande av hennes mamma. Hennes lillasyster, Katherine, har nyfiket sätt äppelträdet utanför fönstret. Hon försökte nå det, men hon hade ramlat ut.

 

Bridget är på fotbollsläger. Hon träffar där hennes ex från förförra sommaren. Han har en flickvän nu, men hon känner sig fortfarande intresserad av honom. Hon bestämmer sig för att ignorera honom. Men det blir inte så lätt när dem ska vara tränare tillsammans, och då vill hon bara vara vän med honom.

 

Jag tyckte boken var jättebra, eftersom man får höra om olika personer, som kanske tycker olika, eller uppfattar saker på olika sätt. Jag ger den 5 av 5 boktokar.

 

// Annika Bergerndal-Sterner


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0