”Du tror väl på spöken” av Gull Åkerblom

Elins pappa var med i en tävling om insekter där han vann ett pris att få låna ett fint torp under sommaren. Elin och hennes familj satt i bilen på väg dit. Dem hade en karta framför sig så dem viste precis vart dem skulle. Efter en stund såg Elin och hennes lillebror Edvin ett stort fint torp.

- Är de där huset undrade Edvin?

- Ja vi är framme nu, sa deras mamma.

Dem klev ut ur bilen och läste på dörren där det stod ROSEN TORPET. Dom låste upp. Där inne var det fint, Elin och Edvin gick upp där uppe. Elin klev in i ett rum med fina rosentapeter. På sängen var det ett vitt överkast med blommor på. Edvin gick in i ett rum med blåa tapeter och ett grönt överkast. På kvällen är det tyst i huset Elin kan inte somna, hon vänder och vrider på sig men tillslut somnar hon. När hon vaknar är huset helt tomt. Hon ropar på Edvin men ingen svarar. Elin går ner för trappan och setter sig vid bordet. Då knackar det på dörren innan hon hinner säga kom in öppnas dörren. Då kom det in en man som var helt vit i ansiktet, istället för att säga hej lutar han sig fram och viskar…..

 

 

Jag tyckte boken var bra men lite svår att förstå, därför ger jag den fyra boktokar av fem.

 

// Frida Sjöström

 

 


”Historien om Tracy Beaker” av Jacqueline Wilson

Tracy Beaker är tio år och bor på ett barnhem. Hon är trött på att bo på det trista barnhemmet, särskilt nu när hon inte ens har en bästis längre. Innan var Louise hennes bästis, men ”Monstergorillan” Justine har tagit Louise ifrån henne. Tracy längtar efter sin mamma.

-Hon är Hollywoodstjärna och kommer snart och hämtar mig, säger Tracy.

Men där ljuger Tracy. Hon vet inte var hennes mamma är, men inte är hon i Hollywood i alla fall.

Tracy gillar att skriva, och hon vill gärna bli författare. Hon blir överlycklig när hon får veta att en författare ska komma till barnhemmet och berätta och sina böcker. Författaren gillat Tracy och Tracy gillar författaren. Camilla heter författaren. Tracy tycker att Camilla är ett vackert namn.

En dag när Camilla och Tracy är på McDonald’s föreslår Tracy att Camilla ska bli hennes fostermamma. Men Camilla är tveksam.

-Jag tror inte att du kommer trivas hos mig, Tracy, säger hon. Det är så litet hos mig.

-Det gör ingenting, säger Tracy. Mitt rum på barnhemmet är ungefär lika litet som en garderob, så jag är van vid små ställen.

 

Blir Camilla Tracys fostermamma? Det får du se om du läser boken.

 

Jag tyckte att boken var bra, för den var väldigt händelserik och rolig. Jag ger den fyra boktokar av fem möjliga.


// Frida Andersson

”Fotoalbumet” av Laura Trenter

Boken handlar om en kille som heter Gilbert. Hans pappa dog för tre år sen. Efter det har det börjat hända saker. Han vill gärna veta vad som hände med hans pappa. På vinden hittar Gilbert ett fotoalbum. Det är bara konstiga bilder inget betyder något förrän han och hans kompis i skolan som heter Linn tittar på bilderna tillsammans och märker att det finns ledtrådar som leder till hur Gilberts pappa dog. Dem försöker lösa gåtorna med bilderna men det är inte så lätt som dem har tänkt sig. Gilbert trillar på sin cykel en dag. En tant kommer till honom och säger att hon ska tvätta hans sår och laga hans cykel. Men det är något konstigt med den tanten hon kan också läsa Gilberts tankar. Om vad han tänker och när han kommer och hälsar på så har hon redan dukat fram på bordet. Det är något mystiskt med henne det tycker både Linn och Gilbert. Men den tanten hjälper Linn och Gilbert med ledtrådar som leder till att dem kan lista ut vad som hänt med Gilberts pappa. Men dog Gilberts pappa med flit eller vad det någon annan som gjorde det?

 

Fotoalbumet är en jättebra bok för att den är verkligt skriven. Den var också jättespännande och rolig. Och man fick klura lite själv på bilderna i boken och i texten.

 

Det finns andra böcker i denna serie med Gilbert och Linn, dem heter ”Dagboken” och ”Testamentet”.

 

// Christina Norderyd

”Kidnappare på nätet! - En Tommy och Flisen-deckare” av Lena Lilleste

Tommy och Flisen får låna ett klassrum att använda till att jobba med grupparbetet, men istället för att jobba går dom in på en chatthemsida. Tommy vill ha en kamera men dom har inte råd. En tjej på chatten heter Sara. Hon säger att hon kan fixa ett uppdrag åt Tommy och Flisen som dom kan få pengar. Dom ska träffas vid klubbstugan kl halv nio. Men Sara är inte den dom tror att hon ska vara…….

Jag tyckte boken var bra för att det hände jätte mycket grejor. Jag ger boken 5 av 5 boktokar

// Filip Staafgård


”Spöken på värdshuset Tokaido” av T&D Hoobler

Boken handlar om en kille som heter Seikei. Seikei har alltid velat bli samuraj men han vet att han aldrig kan bli det för att han inte år född i en samuraj släkt. Hans far och Seikei är tesäljare. På väg till en stad där dom skulle sälja te var Seikei och hans far tvungna att övernatta på ett hotell. När Seikei och hans far övernattade på hotellet Tokaido så bodde också en diamond där. En daimond är en jätterik samuraj. Han hade en värdefull sten. Det var under natten som det mystiska hände. Seikei såg ett spöke, och dagen efter var stenen försvunnen. När dom försöker lösa vem som har tagit stenen så hittar dom den i en tjejs rum, men Seikei vet att det inte var tjejen efter som han såg spöket. Domaren Ooka tror på Seikei och vill ta med honom på jakten efter tjuven.....

 

Jag ger boken fyra av fem boktokar. Den var bra men blev lite långtråkig ibland.

 

// Filip Staafgård


”Ljudet av ditt hjärta” av Stephenie Meyer

Bella Swan och Edward Cullen är villkorslöst förälskade i varandra. Bella tjatar om att bli vampyr, men för Edward känns det ristat i sten att hon ska förbli människa. Men dom kommer överens om en kompromiss om att dem ska gifta sig, och efter det ska han förvandla henne till vampyr.

Men undertiden i grannstaden Seattle härjar det seriemord. Polisen där tror att det är en stor liga människor som gör det, men i själva verket är det en stor liga otroligt snabba och starka nyfödda vampyrer. Bella får reda på det av Edwards familj. Dem tar reda på att det är Victoria, vampyr, vars pojkvän blev dödad av Edward, som leder ligan. Men ändå är hon inte ute efter Edward. Hon tycker det är rättvist att döda Bella, partner mot partner…

 

Detta är den tredje boken i ”Twilight-serien”.

 

Vi har läst denna boken och tyckte den var otroligt bra! Stephenie Meyer är otroligt bra på att skriva, och temat passar henne jättebra. Båda gillar spänningen i boken, och man sitter och bara läser, och läser.

Vi ger denna boken fem boktokar av fem möjliga.

 

// Moa Sandström och Annika Bergendal Sterner


"Antikvariatet Blå spegeln" av Martin Widmark

Nere i hamnkvarteren ligger antikvariatet Blå spegeln. Där bor David tillfälligt, hos den stillsame men hemlighetsfulle Melkior. En morgon är Davids hyresvärd spårlöst försvunnen. Ett kodat meddelande hjälper David och Larissa att ta upp jakten. De dras allt djupare in i det märkliga omständigheterna kring Melkiors försvinnande. Snart ställs de inför de stora frågorna om liv och död.

 

Den här boken är jätte bra för ni som tycker om mysterium . Boken är också väldigt bra för dem som tycker om lite fantasi.Jag älskar helt klart den här boken från mig får den helt klart fem boktokar.

 

// Benjamin Blecher.

 


"Drakringen" av Pia Hagmar

Leo är ensam hemma. Han har riktigt tråkigt. Mamma och syskonen är och handlar. När dom kommer hem får han höra att det hade varit inbrott hos granntanterna. En drakring med smaragder som ögon är borta! Åtta hundra kronor är samtidigt också borta. Leo och hans bröder träffar Myggan deras kusin. Dom berättar och hon blir väldigt nyfiken. Leo följer med mamma till affären nästa dag. Där träffar han Linda, brevbäraren. Linda låter honom följa med en tur i hennes nya Ferrari. När han väl är i Ferrarin upptäcker han att Linda har drakringen!

Jag tyckte detta var en spännande bok. Jag ger boken fyra boktokar av fem möjliga. Detta är en av böckerna i serien Dalslandsdeckarna.

// Oskar Nordqvist


”Den försvunna staden” av Jo Salmson

Det handlar om en kille som bor med sin farfar i en liten stuga. En snöig dag så var maten slut. Då var farfar tvungen att gå till stan och köpa mat. Men pojken fick stanna hemma. Dagarna gick och pojken var jättehungrig. När pojken skulle gå ut och leta efter sin farfar då så knackade det på dörren. Vill du veta fortsättningen får du läsa det själv. Boken ingår i en serie som heter ”Almandernas återkomst”.

 

Boken var bra för det hände mycket saker och den var lättläst.

Jag ger denna boken 4 boktokar av fem.

 

// Alex Winkle

 


”Åshöjdens Bollklubb” av Max Lundgren

Åshöjdens Bollklubb är en fotbollsbok som handlar om två bröder som heter Jorma och Edward.  Dom bara älskar att spela fotboll men det får dom inte. Dom brukar ofta vara och titta på när laget spelar match och varje gång när laget har vunnit så går dom till Cajsas Cafe där dom tar en läsk eller två. När dom kommer till Cajsas Cafe så är det en ny ägare det visar sig att det är ett gammalt fotbollsproffs, Bagarn Olsson kallar dom honom. Då får Edward en ide. Han undrar om han kan träna dom? Ja, säger Bagarn, varför inte. Och då så händer en massa grejor.

Åshöjdens BK är en serie med 4 böcker och detta är den första.

Jag ger den här boken 5/5 boktokar för att den är så himla bra skriven och jag gillar sport

 

// Joel Berggrensson!


”Tommy och Flisen - fixa pengar annars” av Lena Lilleste

Boken handlar om ett mobbinggäng som kräver pengar från olika personer. Tommy och Flisen blir drabbade av detta. Tommy och Flisen vill gärna stoppa detta gäng men det är svårt. Tommy och Flisen är ungefär 11 eller 12 år tror jag. De händer det massa saker som ni bara måste läsa om. Läs denna bok den är jätte bra. Jag tycker den här boken är jättespännande.

 

Jag ger 5/5 boktokar för att det är humor och spänning och det gillar jag mycket.

 

// Villiam Håkansson


”Eva och Adam - bästa ovänner” av Måns Gahrton

Eva och Adam är ihop och det skulle vara så bra om Annika och Alex var ihop, dom har ju så kul tillsammans. Men så kommer den nya killen Jeremy som är en riktig snofs och Annika blir genast kär. Och Alex ”låtsas” att inte bry sig.

Jeremy skryter jämt om sin pappa, vilket är väldigt irriterande tycker Annika.

En dag säger Jeremy att han ska flytta men Annika tycks inte bry sig…

 

Jag tycker att boken var bra för att man ser nästan sig själv i den, fast mer framhävt. Jag ger den här boken 4 av 5 boktokar.

 

//Anton Öreberg


”Katten och Draken” av Gull Åkerblom

Sommarlovet är på gång när Anna kommer till Brantinge. Till en början är allt som vanligt hos kusinen Mirre och hennes föräldrar. Snart lär dom sig känna Alex och

Jakob som kör runt på mopeder. Sen börjar det mystiska hända. Gabriel får ett brev av någon som kallar sig tomtarnas befrielsegerilla. Sen vid midsommar försvinner alla tomtarna. Några säger att de har hört motorcyklar i området. Men det kan inte vara Alex och Jakob som stulit tomtarna?

 

Jag ger denna boken tre boktokar av fem möjliga. Den var bra men ingen jag föll för. Jag tyckte den kunde haft lite mer spänning i sig.

// Emilia N Mörnstam

"Inbrott i skolan” av Lena Lilleste

Om Tommy och Flisen finns det sju-åtta böcker tror jag. De handlar om två pojkar som löser mysterium. Den första av alla är ”Inbrott i skolan”.

”Inbrott i skolan” handlar om att brandlarmet i skolan går och alla springer ut. Sen när brand övningen är över och alla var inne så skrek deras lärare att deras klasskassa var stulen. Det var fem tusen kronor i den.

Tommy och Flisen-böckerna är dom bästa jag någonsin har läst.

Jag ger ”Inbrott i skolan” fem av fem boktokar.

// Martin Lilja

 


"Så länge vi båda andas" av Stephenie Meyer

Den handlar om Bella Swan som för 1 år sedan flyttade till sin pappa i Forks. Under det året har hon blivigt kär i vampyren Edward som känner likadant för henne. Nu är dom förlovade och ska gifta sig i augusti. När dom är på smekmånad på Edwards mamma Esmes ö, så händer det någonting med Bella….

Detta är den fjärde och sista boken om Bella och Edward.

Jag tyckte den var bra för att jag gillar spänning och kärlek.

Jag ger boken fem boktokar av fem möjliga.

// Moa Sandström

”Isgalopp” av Lin Hallberg

Myggan är elva år och älskar hästar! Hon har till och med en egen häst. Han heter Santos och är helt underbar! Myggan älskar Santos över allt annat. Men det enda problemet är att hon  sitter och tänker på Santos i skolan. Hon sköter inte skolan som hon borde och utvecklingssamtalet blir inte så roligt… Myggans pappa tycker att hon är för mycket i stallet. Han tycker att Myggan borde dela Santos med någon. Myggan blir förtvivlad.  Neeeej! Myggan vill ha Santos för sig själv! Men pappan är envis. HUR ska det här gå?

Och varför uppför sig stallkatten Tasse så konstigt? Den har inte visat sig på länge. Och när någon kommer i närheten av den fräser den bara. Det är något som inte står rätt till…

Och ännu än sorglig sak är att Myggan inte får gå i hoppkurs! Så orättvist! Men hon ska tjata på pappa till hon blir blå. På något sätt ska hon få honom att ge med sig. Men HUR? Hur i all världen ska hon få sin obevekliga pappa att ge med sig? Allt han verkar bry sig om är ju den där Marianne…

Boken var väldigt bra för Lin Hallberg blandade spänning, sorg och glädje. Jag ger boken fem boktokar av fem möjliga!
// Frida Andersson

"Om jag kunde drömma" av Stephenie Meyer

Isabella Swan föräldrar är skilda och hon har inte träffat sin pappa, Charlie, på länge. Bella måste åka till honom eftersom mamman måste följa med sin sambo under en match. Pappan bor i Forks, en liten och regnig stad. Bella måste åka långt med flyg dit, men till sist träffar hon Charlie på stationen. Nästa dag ska hon till skolan. Hon kommer nervöst in i klassrummet. Den enda lediga platsen är bredvid Edward Cullen. Han är mystisk. När hon sätter sig ner börjar han spänna sig och ser besvärad ut. Han är helt vit i ansiktet, och har rufsigt, bronsfärgat hår.
När det ringer ut går han ut innan någon hunnit ens röra sig. Nästa dag är hon på stranden med några kompisar. Hon träffar Charlies väns son, Jacob. Dem har känt varandra sen de var små. Jacob och Bella går åt sidan, och deras samtal far in på den mystiske Edward. Jacob skäms lite när han berättar vad han hört om Edward, för han tror inte riktigt det är sant. Men han berättar att Edward inte är människa. Han säger att han är varulvens fiende, men efter det skrattar han och säger att hon inte ska tro på det. Men hon surfar runt på nätet och hittar ett svar på vem som är varulvens fiende. Det står att dem är b.l.a snabba och vackra. Det stämmer precis in på Edvard Cullen. Det han är, är ofattbart från början för Bella. Edward är vampyr. Och Bella är helt säker på sin sak. Dem börjar efter ett tag bli
vänner. Men han törstar efter hennes blod. Han hjälper Bella ur farliga knipor, och dem börjar komma närmare varandra...
"Om jag kunde drömma" är den första boken i Twilight-serien.
Det var en av de bästa böckerna jag läst! Det känns så trovärdigt även om det handlar om vampyrer. Den fastnar i huvudet och man vill aldrig att de ska ta slut!
"Om jag kunde drömma" ger jag fem solklara boktokar av fem möjliga!
Isabella Swan föräldrar är skilda och hon har inte träffat sin pappa, Charlie, på länge. Bella måste åka till honom eftersom mamman måste följa med sin sambo under en match. Pappan bor i Forks, en liten och regnig stad. Bella måste åka långt med flyg dit, men till sist träffar hon Charlie på stationen. Nästa dag ska hon till skolan. Hon kommer nervöst in i klassrummet. Den enda lediga platsen är bredvid Edward Cullen. Han är mystisk. När hon sätter sig ner börjar han spänna sig och ser besvärad ut. Han är helt vit i ansiktet, och har rufsigt, bronsfärgat hår.
När det ringer ut går han ut innan någon hunnit ens röra sig. Nästa dag är hon på stranden med några kompisar. Hon träffar Charlies väns son, Jacob. Dem har känt varandra sen de var små. Jacob och Bella går åt sidan, och deras samtal far in på den mystiske Edward. Jacob skäms lite när han berättar vad han hört om Edward, för han tror inte riktigt det är sant. Men han berättar att Edward inte är människa. Han säger att han är varulvens fiende, men efter det skrattar han och säger att hon inte ska tro på det. Men hon surfar runt på nätet och hittar ett svar på vem som är varulvens fiende. Det står att dem är b.l.a snabba och vackra. Det stämmer precis in på Edvard Cullen. Det han är, är ofattbart från början för Bella. Edward är vampyr. Och Bella är helt säker på sin sak. Dem börjar efter ett tag bli vänner. Men han törstar efter hennes blod. Han hjälper Bella ur farliga knipor, och dem börjar komma närmare varandra...
"Om jag kunde drömma" är den första boken i Twilight-serien. Det var en av de bästa böckerna jag läst! Det känns så trovärdigt även om det handlar om vampyrer. Den fastnar i huvudet och man vill aldrig att de ska ta slut!
"Om jag kunde drömma" ger jag fem solklara boktokar av fem möjliga!
// Annika Bergendal Sterner

"Milou och Konrads hemliga uppdrag" av Mårten Sandén

Häng med på ett spännande uppdrag med Milou och Konrad! Boken handlar om att de ser att en kidnappning sker. Dom försöker lista ut vem det är.

Jag tycker boken är bra för att jag gillar äventyr.

Jag ger den här boken 5 boktokar!

// Hannah Blecher

RSS 2.0